Verslag avonturieren voor m’n eten – 1/3 – 4/3/2019


In maart roert Marja haar staart… en dat leverde een kleine achterstand op in de fietsverslagen. Vandaag eindelijk een dagje geen afspraken (hoewel de noodkreet van de appel- en stoofperenteler uit Zeeland me waarschijnlijk wel bezig gaat houden), dus tijd om te schrijven. En te fietsen? We zullen zien…

Die vrijdag 1 maart zat ik nog middenin het Huishoudbeurseperengeweld. Ik ontbeet met een uitsmijtertje van dubbeldooier van Boer Pait Peter Hoogendonk van Boerderij Hoogendonk, met zeekraal van Vishandel ’t Loggertje. M’n lief kreeg er een plakje ham van Keurslager Poleij op met kaas van Kaasmeester Richard. Tussendoor kon ik natuurlijk bij de thee niet van die Onwijs Lekker bonbons afblijven die ik de dag ervoor van Wim Löbker had gekregen in ruil voor de rode kolen waar hij weer bonbons van gaat maken. Heb je de Onwijslekkerrodekoolkwispagina al bezocht? Raad hoeveel bonbons Wim met die rode kool kan maken en win een doosje van zijn onwijs lekkere bonbons. Na 52 inzendingen is het nog steeds niet geraden. Hint: zie de hints in het bericht bovenaan de tijdlijn in deze Facebookgroep. https://www.fietsenvoormijneten.nl/onwijslekkerrodekoolkwis/

Ik ging onderweg om 30 kilo peren van Boer Pait naar IJssalon I FIORI te brengen. Zij maken er perenijs van en gaan dit verkopen voor Team Westland tijdens een zomers evenement. Zo kan die opbrengst van het perenredden ineens nog verdrie- of verviervoudigd worden! Hoe gaaf is dat…
Ik nam een lunchpakketje mee omdat ik meteen door zou rijden naar Delft om daar met een vriendin slash collega te gaan uitwisselen. Een tasje met snoepgroenten van de Huishoudbeurs, banaan van de Biefit Gezondheidswinkel en kaas van Kaasmeester Richard ging mee om uit het vuissie te knabbelen in de auto onderweg. ’s Avonds aten we bij een hotel in Delft. Omdat ik geen frisdrank meer drink, (verse) jus niet verdraag en water soms zo saai is, heb ik niet zoveel keus qua dranken in de horeca. Hoe fijn is het dan dat ze die flesjes appelsap van De Schulp ook daar serveren!

Zaterdag 2 maart werd stiekem een vierwielerdag met m’n lief. We gingen de perenstand opnemen bij Boer Pait en Coriza Hoogendonk. Coriza zat nog helemaal in de toffe perenstand, wat natuurlijk een (te) gek leuke foto opleverde, met dank aan m’n lief die ook wel van een dolletje houdt. We kochten de laatste 3 kilo zelf en reden naar Bakkerij Vreugdenhil voor een bakkie latte, die Linda Vreugdenhil wel heel netjes uitserveerde. Even een voorraadje granola van Lijfstijl diëtisten mee, wat brood en natuurlijk die uienkruiers die m’n lief zo lekker vindt. De paaseieren in eierdoosjes lagen ook alweer klaar, dus dat wordt veel fietsen de komende tijd om die bolletjes en rolletjes weer glad te strijken…

Even bij Sylvia Simons-vd Berg langs voor fruitsappen en water en om te horen hoe de beursperenjamverkoop liep. Nou, ze waren al bijna allemaal gereserveerd die potjes, dus de donatie voor Team Westland kon ook meteen mee in het zakkie. Even proeven en verder naar De Lier. Het was lekker druk in het dorp, iets met carnavalsfeestgedruis of zo…?
We parkeerden de vierwieler langs de Hoofdstraat, waar het opvallend rustig was met auto’s. Je voelt hem al aankomen… die optocht…
Ik ging inkopen doen bij ZWAARD, slagerij & traiteur en nam een shoarmapakket, ambachtelijke rookworst en wat broodbeleg mee. Bij Poelier Jos Straathof kocht ik gegrilde kippetjes, yoghurt van DelflandseZuivel en ze hadden daar nu ook roomboter van dus hop mee in de tas. Nog wat smeerseltjes en ondertussen hoorde ik de trommels en bassboosters al dichterbij komen. Ja hoor, we hadden onszelf klemgezet en moesten wachten tot de optocht voorbij was. Nou ben ik normaal niet zo’n carnavalsmens, maar in De Lier was het toch wel errug gezellig met die Carnaval Theebukkers!

We maakten van de nood een deugd en gingen heerlijk bij NON pop-up aan de Chai latte met bananencake. Wist je dat Manon van der Ende ook met streekleveranciers werkt in haar huisgemaakte cakes en taarten? Westlandse Aardbei en Natuurlijk-Westland. staan al op de kaart en misschien binnenkort ook nog een voor ons heel bekende (bezige) bij…?
Onderweg terug naar de vierwieler dronken we ook nog een kopje thee bij Theetuin de Bongaard en zo langzaamaan ging het staartje van de optocht aan onze vierwieler voorbij.
Met een flinke buit kwamen we thuis en we genoten tussendoor even van een plankje met kaasblokjes van Op Hodenpijl, peren van de Huishoudbeurs die nu echt hun naam eer aan gingen doen, uienkruier van Vreugdenhil, noten van Kaasmeester Richard en water van Santé Holland. Het avondeten werd makkelijk ingevuld, met een komkommer van Boeregoed en gegrilde kippetjes van Straathof.

Zondag 3 maart ging ik aan de slag met een uitgebreid ontbijtje van al dat in huis gehaalde lekkers: dubbeldooier eieren van Boer Pait, speltbolletjes en spelteierkoeken van Vreugdenhil, broodbeleg van de Biefit, Slagerij Björn van Koppen en Richard, roomboter, melk en aardbeienyoghurt van DelflandseZuivel met peer en granola en huisgemaakte eiersalade van Straathof. Het werd weer een heerlijke vierwielerdag, gewoon een rondje streek, waarbij we uiteindelijk bij het prachtig verbouwde Sonnetjebelandden. En wat zagen we daar op de kaart? Zou die Westlandse eierroom bij onze eierroomheldin Sylvia Simons-vd Berg vandaan komen? Een appje bracht snel het antwoord: jaja, die komt bij haar vandaan…

Naast ’t Sonnetje zit Bavette Boutique Restaurant en wist je dat je daar ook vlees en vleesproducten van eigen boerderij kunt kopen? Als het pannenkoekenrestaurant of boutique restaurant open is, kun je daar dus ook terecht voor vlees. Mocht je net als ik niet naar de supermarkt willen en het is avond of zondag…
Ik nam een bakje runderbouillon mee om te proberen in een soep en twee grote hamburgers.

Maandag 4 maart was de dag van de overhandiging van de cheque aan Team Westland. Afgevaardigde Joyce van der Meer zou om 9:00 al bij boer Pait voor de schuurdeur staan, dus vroeg op en ontbijtje van aardbeienyoghurt van Delflandse Zuivel, beursperen (hoe kan het ook anders) en muesli van de Biefit, naar binnen werken. Eerst moest ik nog even de cheque ophalen bij Asbest Zorg in De Lier. Dat hebben ze heel handig geregeld, zo’n recyclebaar bord waar je met een whiteboardstift op kunt schrijven. Alles voor de foto, die ook heel leuk is geworden zo met Boer Pait met z’n kist peren. Say cheese… ehh… peer! 

Voordat ik naar Boer Pait was gereden, had ik nog even een paar minuten om trots de door Het Blauwe Hek gesponsorde flyers van Fietsen voor m’n eten bij hen te laten zien. Meteen een stapeltje op de toonbank gelegd voor de exposure van onze initiatieven. Blij mee!
Ik kocht meteen een biologisch meergranen brood voor de lunch en had genoeg variatie in de koelkast liggen om dat brood lekker te beleggen.

’s Avonds was het shoarmapakket van ZWAARD, slagerij & traiteur aan de beurt. Ik maakte er een salade bij van komkommer van Boeregoed, paprika van Flower Art, tomaten van de beurs en dillesaus van Farm I See.
Een beetje een normale week dreigde aan te breken, na al dat perenredden en die beursnasleep. Helaas werd het weer er nog niet beter op. Daarover meer in een volgend verslag…
Later!

‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *