Verslag Rust-en-Restjes-week – 4/2 – 8/2/2019


Deze week gaat de boeken in als de NZI-week: Nergens Zin In. Alles wat ik de afgelopen weken heb meegemaakt, het overviel me gewoon even. Veel leuks is ook veel. En ik als burn-outexpert heb gelukkig geleerd dat niks doen en geen zin hebben ook een vorm van verwerken is, om weer nieuwe energie op te doen. Het werd dus elke dag gemakdag. Dat gemak ziet er tegenwoordig heel anders uit dan vroeger, want sinds ik fiets voor m’n eten, zie je bij mij geen kant-en-klaar-maaltijden meer of dure voorgesneden zooi in teveel plastic.

Hoe fijn is het dan als je een koelkast vol verse producten hebt, met een voorraadje yoghurt en kaas in de koelkast en brood in de vriezer. En die jammetjes en smeerseltjes kwamen ook goed van pas als broodbeleg voor een paar dagen. En wat dacht je van die eerder vers gemaakte soepjes in de vriezer?
Zo kon ik best even vooruit met die eerder bij elkaar gefietste etenswaren.

Maandag 4/2 was ik een dagje vrij omdat ik het hele weekend cursus in Vrij en blij zelfstandig ondernemen gegeven had. Ik ging natuurlijk wel even aan de slag om de bevestigingen voor het Snertfietsen te versturen. De snertweersomstandigheden zagen er al gunstig uit voor morgen, dus het gaat door!

Ik sliep uit en brunchte met knäckebröd van Bakkerij Vreugdenhil, roomboter van de Biefit Gezondheidswinkel en eiersalade van Poelier Jos Straathof. M’n lief kwam lekker vroeg thuis en had bij Bakkerij vd Berg wat vers brood en eierkoeken mee genomen, dus dat werd ons avondeten. Met nog melk van DelflandseZuivel erbij en amandelpasta van de Biefit, kaas van Kaashuis Tromp Naaldwijk en ham van Keurslager Poleij.

Buuf Marina de Vries kwam een paar van die lekkere peren van het Perenfietsen naar Boerderij Hoogendonk ophalen, want ze had mis gegrepen in de reserveringen en ik had er toch genoeg. Ze wilde zelf niet op de foto, maar dat duimpje omhoog spreekt boekdelen…

Dinsdag begon ik lekker makkelijk met een eierkoek met roomboter. Ik had wat massage-afspraken in mijn praktijk SuXeed en maakte twee tosti’s van het brood van Bakkerij vd Berg, roomboter van de Biefit Gezondheidswinkel, ham van Keurslager Poleij en kaas van Kaashuis Tromp Naaldwijk. Avondeten werd een heerlijke gehusselde salade van kropsla, rode ui en zelf geraspte winterpeen van Boer Pait Peter Hoogendonk van Boerderij Hoogendonk, komkommer van Boeregoed, tomaten van Lanstomaten, paprika van de Burg. Van Doornlaan De Lier, fetakaas en dressing van de Biefit en eieren van de De Jonghlaan 19 ‘s-Gravenzande. Kipschnitzel van Poelier Jos Straathof erbij, gebakken in roomboter.

Woensdag was ik de pad op met de vierwieler naar Brielle omdat ik een groepje medisch pedicures ging voorbereiden op hun examen ondernemen. Dat is zo leuk om te doen, vertellen hoe ze begrotingen voor hun eigen praktijk kunnen maken, zodat ze straks een meer dan levensvatbare onderneming hebben.
Onderweg terug dacht ik: ‘zal ik nog gaan fietsen?’, maar ik koos weer voor gemak. Ik reed naar de weekmarkt in Naaldwijk en kocht heerlijke sliptongetjes en zeekraal bij Vishandel ’t Loggertje. Nog wat kaas erbij bij de nieuwe (mooie!) kraam van Altena kaas en mijn buit was weer compleet.

Het bankhangen en zappen deed me even goed en ik begon aan het avondeten: sliptongen gebakken in roomboter met bospeen van Boeregoed, doperwtjes van de Biefit en perencompôte uit die mooie kast langs de weg met huisgemaakte producten van Francien van Haften (Alsemgeestlaan tussen nr 1 en 2, ‘s-Gravenzande).

Gisteren was de ultieme dag-van-geen-zin, de topdag binnen de NZI-week of grootste dipdag, het is net hoe je het bekijkt. Om een bodempie aan te leggen voor het bankhangen, koos ik voor de lekkere peertjes van de perenredactie, met Griekse yoghurt en speltmuesli van de Biefit.
Als lunch haalde ik een eerder vers gemaakt aardappelsoepje uit de vriezer, heerlijk verwarmend. Wel een beetje water erbij, want het was een brok zetmeel, lekker voedend en vullend.

En toen gebeurde het: ik koos voor Thuisbezorgd… geen pizza of snack, maar een heerlijke kotopoulo pita met Griekse salade en tzatziki van Plaka Naaldwijk. Gezond gemak zullen we dat maar noemen dan, compleet met mondgeur van de heerlijke knoflook…

Vanmorgen werd ik met veel meer energie en zin wakker, vandaar dat ik gisteren tot de ultieme top-dipdag kon uitroepen. Ik ontbeet met een uitsmijtertje van 2 dubbeldooier-eieren van Boerderij Hoogendonk met zeekraal van Vishandel ’t Loggertje, in olijfolie van de Biefit. En omdat ik nog steeds niet de zin heb opgevat om te gaan fietsen voor m’n eten, werd mijn lunch ook een mix van restjes: Griekse yoghurt met bananenchips en lijnzaad van de Biefit, appel-kaneel-jam van Santé Holland en ongebrande notenmix van Kaasmeester Richard. Smullen!

Het was dus niet helemaal NZI-week, want ik had wel zin om dit verslag te schrijven. Dat schrijven dat blijft me toch wel heel erg helpen om te verwerken. Dus die houden we erin!

Het was ook niet helemaal NZI-week omdat ik onwijs veel zin heb in morgen: Snertfietsen. 12 meefietsers die ik de leuke plekjes in het Westland mag laten zien, waar je ingrediënten voor erwtensoep (of urretesoep volgens Boer Pait) al fietsend bij elkaar kunt sprokkelen, om na afloop bij de houtkachel bij Sylvia Simons-vd Berg aan te schuiven en de snert gewoon geserveerd te krijgen. Die houtkachel is wel nodig, want het wordt een barre tocht vol tegenwind. Echt snertweer dus…!

‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *