TERUG

Noaberhaptrap
“Wat de boer nie kent vrét ie niet”.
Iedereen kent dit spreekwoord wel. Als er ergens veel boeren wonen is het wel Salland. En geloof het, die maken heel veel mooie en nieuwe producten die ze echt wel eten!
Maar waar vind je in de regio Salland nou al die goede streekprodukten en gezond eten? Echt waar, zo langs de weg op boerenlandweggetjes en tuinderijlaantjes. Maar ook op de wijds uitgestrekt akkers en soms op de deel.
Deel deze unieke verscholen plekjes in onze regio zodat we weten waar ze zijn en wat ze te bieden hebben.
Het ontstaan
In het voorjaar van 2018 ontdekte Fanny de Vries de Facebookgroep Fietsen voor m’n eten – Westland. Onder de naam Noaberhaptrap zetten Fanny en initiatiefnemer Marja samen de Facebookgroep en regiokaart voor Salland op en Fanny won er de Gezondheidsverkiezing van Raalte gezond mee.
4000€ die mocht ingezet worden voor dit project.
Inmiddels is de website gebouwd en de regiokaart met locaties van stalletjes langs de weg, boerderijen, kwekerijen en kleine winkeliers aangelegd. Deze vind je hier.
Het doel
Met elkaar verbinden en de sociale maatschappelijke betrokkenheid nog meer vergroten, dat is het doel van deze groep. Ook het tegengaan van voedselverspilling en verbruik van plastic verpakkingen, zijn gunstige bijwerkingen.
Samen bewegen. En het steunen van de lokale boeren.
“Noaberhaptrap je eten bij elkaar langs de weg.”
Tips?
Heb je zelf tips, zodat we onze fietsrondjes kunnen verrijken met een bezoekje aan de hardwerkende Sallander? Deel ze op  https://www.fietsenvoormijneten.nl/tip.
Dit project kan uitgroeien tot een platform waar ook anderen deze informatie kunnen vinden. Dus maak ze erop attent dat ze ook reclame mogen maken en nieuwe oogsten kunnen aanbieden via de Facebookgroep. Je kunt ook nieuwe leden toevoegen, graag zelfs!

 

Ook vind je op deze website blogs die gaan over het fietsen door Salland en omgeving, eten kopen langs de weg, minder plasticafval, minder verspilling en allerlei randverschijnselen en opvallendheden.

Veel plezier met noaberhaptrappen voor jouw eten!

Fietsen voor m’n eten zoekt meefietsers die zich willen inzetten voor de informatie van de regio Salland. Nieuwsgierig? Klik hier…

TERUG