Aardbeienkwekerij Van Haperen – op de Rith

Rene en Angela zijn al de derde generatie Van Haperen die leeft van de tuinbouw op de Rith. Oorspronkelijk was het een gemengd bedrijf zoals alle tuinders op de Rith. Men hield varkens en verbouwde groentes. De opbrengsten werden verkocht op de markt in Breda en later op de veiling. Begin jaren 80 zijn Rene en Angela gestart met de verbouw van aardbeien. In de loop der jaren verdween de witlof en de sla en kwamen de frambozen en blauwe bessen.

De familie van Haperen gaat met hun tijd mee en richt zich nu op de directe verkoop aan de consument. Er is een boerderij winkel geopend en het assortiment zacht fruit wordt weer aangevuld met zelf geteelde groente en bloemen. Een deel van de aangeboden producten komt ook van de diverse buur-tuinders. U kunt in de winkel precies navragen waar u bloemkooltje of bakje aardbeien van dan komt. De cirkel is weer rond van gemengd bedrijf naar specialist in zacht fruit en weer naar een gemengd bedrijf.

Wilt u lokaal geteeld vers fruit eten? en koken met lokale groenten van het seizoen?

Ga dan eens naar de Rith een prachtig gebied aan de rand van Breda. In deze moestuin van Breda worden al generaties lang fris zacht fruit, o.a. heerlijke aardbeien en smaakvolle groentes geteeld. Bezoek de aardbeienboerderij van de familie Van Haperen. Daar worden van half maart tot december aardbeien geoogst. U kunt bij de familie van Haperen terecht voor:

Van hun fruit maken ze ook zelf jam, sap en in het seizoen ook soms verse smoothies. Dus stap op de fiets voor een bezoekje aan onze winkel en misschien heeft u geluk en geniet u aan onze picknicktafels van een lekkere verse smoothie. Of in de zomer van een zelfgemaakt aardbeien ijsje. Geen smoothies? Zij hebben op hun aardbeien-terras altijd een kop koffie voor hun gasten.

Als het voorjaar is halen ze uit tunnels (en die van de buren) de mooiste voorjaarsbloemen, zoals anemonen en pioenrozen. Daar maken ze boeketten van waarmee u ook het voorjaar binnen haalt.

In de zomer is onze tuin op zijn mooist. We zaaien zoveel mogelijk ouderwets mooie en stevige bloemen. Denk aan ridderspoor, duizendschoon en goudsbloemen. Onze hofleverancier van zaaigoed voor bloemen is Vreeken’s zaden. Zij zijn gespecialiseerd in biologische zaden en oude rassen. U mag dan zelf komen plukken en genieten van onze tuin.

Rithsestraat 128
4838 GC Breda
T: +31 (0)76 514 22 14
E: info@zomerfruit.net

StaltypeAutomaat, Winkel, Winkeltje bij kwekerij
AssortimentAardbeien, Bessen, Blauwe bessen, Bramen, Frambozen, Fruit, Groente, Horeca-aangelegenheden, IJs, Jams
TeelttypeGangbaar
Seizoen03 Maart, 12 December, Jaarrond
Openingsdagen1 Maandag, 2 Dinsdag, 3 Woensdag, 4 Donderdag, 5 Vrijdag, 6 Zaterdag
Openingstijden

Maandag t/m zaterdag: 09:00 - 17:00 uur

Geaccepteerde betaalmiddelenContant, Pin