Fruithandel van Os

Bij fruithandel van Os zit de hele familie in het fruit. Johan van Os runt met nog twee broers het bedrijf. Achter hun loods vind je de boomgaard. Daar groeien in de zomer appels en peren. Na de oogst kunnen ze die bewaren in hun eigen koeling. Naast de verkoop aan grote klanten verkopen de telers hun fruit ook direct aan consumenten. Op het erf vind je ook een flinke groente- en fruit winkel, die in het weekend druk wordt bezocht. Een deel van de oogst wordt verwerkt tot sap, dat je ook in hun winkel kunt kopen.

Johans vader begon met het telen van fruit, inmiddels werken sommige van zijn kleinkinderen ook in het bedrijf. De familie heeft gekozen voor een reguliere productiewijze. Dit betekent dat er soms gespoten wordt tegen ongedierte. Toch wordt daar niet licht over gedacht. “Wij hebben zelf bijenkasten in onze gaard staan, als we zomaar te zwaar zouden spuiten zou dat niet goed voor de bijen zijn.” Het spuiten gaat daarom altijd in overleg met de imker, de familie is hier dus voorzichtig mee. Toch vind van Os het spuiten nodig om de kwaliteit te kunnen waarborgen die hij wil kunnen leveren.

Matenasche Scheidkade 2,
3356 LR Papendrecht

StaltypeWinkel, Winkeltje bij boerderij
AssortimentAppels, Appelsap, Appeltap, Dranken (niet alcoholisch), Fruit, Fruit/vruchtensappen, Peren, Perensap, Perentap
TeelttypeGangbaar
SeizoenJaarrond
Openingsdagen4 Donderdag, 5 Vrijdag, 6 Zaterdag
Openingstijden

Donderdag 13.00 – 17.30 uur
Vrijdag 8.00 – 20.00 uur
Zaterdag 8.00 – 16.00 uur

Geaccepteerde betaalmiddelenContant, Pin