Het Achteresvarken

Duurzaam, toegankelijk en gezond voor mens, dier én natuur. De kernwaarden waar “Het Achteresvarken” op gebaseerd is. Onze varkens zijn vrij om te doen en laten wat ze willen; buiten snuffelen en wroeten, binnen luieren of flink rollen door de modder.
OVER ONS
In 1998 kwamen wij, Arjan en Angela Nijbroek vanuit de Achterhoek naar Enter, om hier een varkensvermeerderingsbedrijf te runnen. Arjan heeft een agrarische opleiding en beide komen we van de boer. Na meer dan 20 jaar met veel passie traditioneel varkensboer te zijn geweest op ons erf aan de Achteresweg in Enter, hebben wij in 2016 besloten om te stoppen met ons bedrijf. In het dagelijks leven is Arjan in de agrarische sector werkzaam in de buitendienst, en Angela is agrarisch coach. Toch begon al snel het idee te kriebelen om toch iets kleinschaligs met varkens op te zetten.
De kriebels werden omgezet in een daadwerkelijk plan, mede door het enthousiasme van onze drie kinderen, en de eerste varkens namen hun plekje aan de Achteresweg in.
ONS DOEL
Met Het Achteresvarken willen wij mensen weer laten zien waar het vlees dat zij eten vandaan komt. Gewoon goed vlees, van gewoon goed gehouden varkens. We streven naar maximaal dierwelzijn. Dit brengen we onder andere in de praktijk door geen preventieve antibiotica te gebruiken, de dieren veel oppervlakte te bieden, biggen lang bij de zeug te laten en door de varkens hun natuurlijke gedrag te laten tonen. Zo rollen onze varkens geregeld met veel plezier door de modder.

Ambachtelijk, authentiek én duurzaam

HET VLEES
De manier van leven, dus met veel ruimte en het langzaam groeien van de varkens geeft een hele andere beleving aan het vlees, en dat proef je. Het vlees van onze varkens bevat geen overbodige toevoegingen en heeft een lekker pure smaak, meegaand met de seizoenen.
Kortom: een ambachtelijk bereid, betrouwbaar en authentiek stukje vlees met een transparante, lokale afkomst.
Meer info over de vleesverkoop? Bel even naar 06-50426547 of stuur gerust een berichtje via onze facebookpagina!

Achteresweg 4,
7468 PP Enter
Bellen 06 50426547

StaltypeWinkel, Winkeltje bij boerderij
AssortimentVarkensvlees
TeelttypeAmbachtelijk
SeizoenJaarrond
OpeningsdagenOp afspraak
Openingstijden

Op afspraak

Geaccepteerde betaalmiddelenContant