Van Rijn

In de Vierambachtspolder aan de Kruisweg staat de boerderij Welgelegen van de familie Van Rijn.
Deze boerderij is gebouwd in 1924 aan de rand van Woubrugge. Teunis van Rijn begon met een veehouderijbedrijf en melkte met de hand de koeien en maakte kaas.
In 1941 zette zoon Jan van Rijn het bedrijf voort.Vanwege de voedselschaarste in de oorlog werd er veel land omgeploegd om er gewassen op te verbouwen, zoals aardappelen, granen, bieten, erwten en bonen. Het werk werd met de hand gedaan door Jan van Rijn en enkele dagloners. Ze rooiden de aardappelen en de bieten, wiedden het onkruid, schoffelden en plukten spruiten in weer en wind. Maar tot in de jaren 60 deden de 3 Belsen (werkpaarden) het zware werk.
Ook in die tijd kochten de mensen uit de omstreken al bij boerderij Van Rijn aardappelen. Ze haalden de aardappelen in tientallen kilo’s tegelijk en bewaarden ze thuis op zolder, in de kelder of in de bedstee als wintervoorraad. Familie Van Rijn bezorgde met paard en wagen ook de aardappelen thuis in Alphen aan den Rijn of Woubrugge en later met de trekker.

Kruisweg 10
2481KV Woubrugge
tel: 0172-518234

StaltypeWinkel, Winkeltje bij boerderij
AssortimentAardappelen, Andijvie, Appels, Bloemkool, Boontjes, Broccoli, Eieren, Fruit, Fruitsappen, Groente, Kiwi, Komkommer, Mandarijnen, Paprika, Peren, Peulvruchten, Prei, Rode bieten/krootjes, Rode kool, Sinaasappels, Sla, Snijbonen, Sperziebonen, Spruitjes, Tomaat, Uien, Witlof, Wortelen
TeelttypeGangbaar
SeizoenJaarrond
Openingsdagen2 Dinsdag, 3 Woensdag, 4 Donderdag, 5 Vrijdag, 6 Zaterdag
Openingstijden

Dinsdag tot en met vrijdag 9.00 tot 17.45 uur
Zaterdag 9.00 tot 16.30 uur

Geaccepteerde betaalmiddelenContant