Wilma’s erf

Wilma’s erf is onderdeel van het biologisch dynamisch  melkveebedrijf van Wilma en Berend Steenbergen. Op hun bedrijf wordt geen kunstmest gebruikt en ook geen bestrijdingsmiddelen. Op hun graslanden wordt rekening gehouden met de weidevogels. Zij doen dit door te zorgen voor een variatie in plantengroei. Er groeit namelijk niet alleen gras maar ook bloemen en kruiden.
De plaatsen waar vogels broeden worden met rust gelaten, en op verschillende plaatsen zorgen zij voor plas-dras situaties op het grasland. Deze plas-dras gebieden worden veel gebruikt door vogels met kuikens, om eten te zoeken.
Wilma’s erf  is lid van weidevogelbeheer en zij zijn lid van het weide vogel netwerk van de Vogelbescherming.

Op het bedrijf van Wilma en Berend houdt men ongeveer 85 melkkoeien met bijbehorend jongvee. Al hun dieren gaan zoveel mogelijk de wei in, meestal vanaf 15 april tot eind november. In de wintermaanden zijn ze in de stallen, dit zijn zogenaamde potstallen. De ligruimte wordt dagelijks ingestrooid met stro. De dieren hebben op die manier een heerlijk zacht en ruim ligbed. Als de stallen worden uitgemest komt deze mest weer op het land, waar het zorgt voor een gezonde bodem waar gezond gras op groeit. Op die manier houden zij hun dieren gezond, zodat er geen antibiotica nodig is.

Voor het assortiment dat zij verkopen, kijk ook even op hun website.

Zuidveld 16
9755 TM Onnen
T: +31 (0)50 406 36 70
E: info@wilmaserf.nl

StaltypeWinkel, Winkeltje bij boerderij
AssortimentBanket, Bloem en meel, Boter, Brood, Cake, Gebak, Graanproducten, Jams, Kaas, Koek, Koffie, Koffiebonen, Melk, Muesli, Thee, Zaden en poeder, Zuivel
TeelttypeBiodynamisch
SeizoenJaarrond
Openingsdagen5 Vrijdag, 6 Zaterdag
Openingstijden

Vrijdag: 10:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 09:00 - 16:00 uur

Geaccepteerde betaalmiddelenContant