TERUG

Voorfietsers Achterhoek

Hallo Achterhoekers,

Mijn naam is Monique Weiden en ik kom uit Beltrum (Berkelland). Samen met Petra Meerman, mijn buurvrouw zijn wij kartrekkers voor het unieke concept Fietsen voor mijn eten. Wij doen het net even anders als anders.
Monique heeft samen met haar man Bennie een melkveehouderij en bezoekboerderij. De werkzaamheden op de boerderij vergen behoorlijk wat tijd. Petra fietst graag en veel en we werken best veel samen en overleggen veel m.b.t onze groentetuinen. Petra heeft ook samen met haar man Pieter enkele bijenkasten waar de heerlijkste honing van wordt geslingerd. Een van de bijenkasten staat op onze boerderij.
Vandaar dat Monique, Petra heeft gevraagd wat zij van dit initiatief vond en of ze hieraan mee wilde werken. Monique houdt dus de Facebookgroep up to date, voegt verhalen, foto’s en verslagen toe, en Petra zorgt ervoor dat de stalletjes en aanbieders in zicht komen. Mooie samenwerking toch?
Voor zowel Monique als voor Petra is het belangrijk eerlijk, onbewerkt voedsel te gebruiken en het liefst uit eigen tuin of via lokale aanbieders.
Voor Monique is het ook nog eens de uitdaging met het oog op de veehouderij en bezoekboerderij een boodschap naar buiten te brengen en dat is de burger/consument kennis te laten maken met leven op de boerderij; de basis van ons voedsel. Voor ons is het erg belangrijk de boer-burger verbinding aan te gaan en de kloof tussen boer en burger te verkleinen. In onze ogen wordt er teveel OVER de boeren gesproken maar te weinig MET de boeren.

Ontmoeten wij elkaar straks op de fiets?

Monique Weiden en Petra Meerman

E-mailadres: achterhoek@fietsenvoormijneten.nl

TERUG